Financieel

Boekhouden is boekhouden; de journaalposten moeten aansluiten en een grootboek ziet er in elk boekhoudprogramma nagenoeg hetzelfde uit. Bij de ontwikkeling van het programma heeft Visma expliciet gekeken naar hoe we het werk van de boekhouder kunnen ondersteunen als er verschillende medewerkers aan de administratie werken en de boekhouding dus wat complexer wordt. Uiteraard moet de basis op orde zijn. Het onderscheidende voordeel van de AccountView-software is dat we de controletaak van de boekhouder centraal stellen. Dat hebben we in de boekhoudsoftware uitgewerkt in vier deeltaken: zoeken, controleren, corrigeren en rapporteren.

De controletaak van de boekhouder
Zoeken: snel een post terug kunnen vinden in het journaal. Hulp bij het boeken zodat boekingen altijd op dezelfde grootboekrekening worden gemaakt.
Controleren: snel posten vinden die door een medewerker foutief zijn geboekt en die dan eenvoudig kunnen corrigeren.
Corrigeren: corrigeren zonder tegenboeken  is door Visma Software 'bedacht' en zorgt voor gebruiksgemak en schone grootboekkaarten.
Rapporteren: met de directe verwerking in de AccountView-software bent u altijd up-to-date en kunt u op elk moment iedereen in de organisatie voorzien van de juiste cijfers. Handige rapportage per kostenplaats zorgt ervoor dat iedereen geïnformeerd is over het reilen en zeilen van elke afdeling.

Referenties